Een middag over Vestdijk

Musici van Het Residentie Orkest Mara Oosterbaan (viool), Abel Rodriguez Garcia (viool), Jan Buizer (altviool) & Sven Weyens (cello)
Still van alle medewerkers aan de Vestdijkmiddag Theater aan het Spui 28 maart 2021

Vijftig jaar geleden op 23 maart 1971 overleed Simon Vestdijk, een van onze grootste schrijvers. Een mooie gelegenheid om hem in Zaal 2 van Theater aan het Spui een eerbetoon te brengen.

Duivelskunstenaar, de Nederlandse Thomas Mann maar dan beter, onverbeterlijk stilist, criticus van de burgerlijke moraal, ‘schreef sneller dan God kon lezen.’ En dit zijn dan nog maar een paar omschrijvingen van zijn grote schrijfkracht. Wat is zijn invloed en belang nu? Telt hij nog mee in de huidige letteren?

Op zondagmiddag 28 maart jl boog het “puikje van de Nederlandse letteren en literatuurwetenschap” zich over deze vragen. Schrijvers Alfred Birney, Peter Buwalda en Marja Pruis vertelden over hun relatie met Vestdijk. Prof dr. Jacqueline Bel over zijn belang nu voor de literatuur. Dick Vestdijk bracht gedichten van zijn vader ten gehore en een strijkkwartet van Het Residentie Orkest speelde échte Vestdijk muziek, that is: muziek uit de roman De koperen tuin. Het geheel werd gepresenteerd door Kees ’t Hart.

Credits:

Gasten Alfred Birney, Peter Buwalda, Marja Pruis, Prof dr. Jacqueline Bel, Dick Vestdijk | Onder leiding van Kees ‘t Hart | Musici van Het Residentie Orkest Mara Oosterbaan (viool), Abel Rodriguez Garcia (viool), Jan Buizer (altviool) & Sven Weyens (cello)

Mara Oosterbaan (viool), Abel Rodriguez Garcia (viool), Jan Buizer (altviool) & Sven Weyens (cello)
“Het Vestdijk Kwartet”, speciaal voor deze middag samengesteld uit leden van het Residentie Orkest