Over Nederlandse koloniale oorlog in B-Unlimited

19/4 B-Unlimited in Openbare Bibliotheek, Den Haag. Interview + discussie, mmv Alfred Birney, Hans Goedkoop en Paul van der Gaag. Tijd 20:30 – 22:00. Locatie Studio B – 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag. Prijs: Studenten en scholieren gratis. 7,- voor leden bibliotheek, Ooievaarspas, CJP. Normale prijs 10,-.Voor laatkomers: aan de kassa zijn nog kaarten verkrijgbaar. Meer info hier….

Alfred Birney & Hans Goedkoop
Alfred Birney & Hans Goedkoop

‘Zo’n meesterwerk. Lees dit bloody boek’ zei Adriaan van Dis tijdens DWDD over de roman De tolk van Java van de Haags-Indische schrijver Alfred Birney. Inmiddels is het boek onderscheiden met de Henriette Roland-Holst Prijs 2017 en genomineerd voor de Libris literatuurprijs 2017. Birney vertelt het verhaal van zijn vader, die tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd vocht aan de kant van Nederland. Vanavond gaat hij in gesprek met Hans Goedkoop. Die reconstrueerde het verhaal van zijn Indische grootvader kolonel Van Langen, die leiding gaf aan een operatie tegen de Indonesische opstandelingen, en in Nederland verdween in het gat van de geschiedenis. Paul van der Gaag (VPRO O.V.T.) leidt het gesprek. Een avond over de oorlog in Indië en wat die deed met de latere generaties in Nederland.

Gemist? Terugzien? Hier:

Reacties zijn gesloten.