Bewerking van De tolk van Java straks in 50 theaters te zien

Hummelinck Stuurman Theaterbureau is bezig met de repetities van de toneelbewerking van De tolk van Java door Ignace Cornelissen. Voor de regie tekent Olivier Diepenhorst. De cast bestaat Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley en Denise Aznam.

Na schitterende vertolkingen van Max Havelaar, Heren van de Thee en De Stille Kracht sluit producent Hummelinck Stuurman haar vierluik over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië af met De tolk van Java. Dit verhaal over vaders en zonen, naar de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk?

Voor meer informatie en de speellijst click hier.